Normalt afholdes 4-5 fester i hver skoleår, men pga corona-restriktioner, er det 2 år siden, der sidst blev holdt fest på Stenhus. Det var derfor med kæmpe forventninger og lidt nervøsitet, at dørene fredag den 24. september endelig igen blev slået op for en Stenhus-fest - denne gang med musik ved Johnny Deluxe og med et billetsalg på knap 1200, hvilket er rekord.

Forud var gået en uge med stor mediebevågenhed grundet en indført regel om promillegrænse på 1,0 ved indgangen. Der var mange rygter i spil, men virkeligheden viste sig at være helt udramatisk.

Rektor Per Farbøl udtrykte efter festen stor tilfredshed med forløbet og fortæller, at kun to elever måtte alkoholtestes, og de kom ind efter lidt afkøling. Og så roser han eleverne: "De mødte glade og festklare op og de var meget tålmodige i køen, selvom de både skulle vise coronapas, studiekort og billet. Og det gik utroligt hurtigt med at få alle ind, selvom køen på et tidspunkt nåede næsten helt op til parkeringspladsen." 

Med så mange elever samlet var der selvfølgelig også situationer, der skulle håndteres. Rektor Per Farbøl har dog kun ros til eleverne: "Selvfølgelig var der et par småting, der lige skulle påtales (nogle få rygere bla.); men stemningen var bare helt i top. Peter (vicerektor) og jeg nød virkelig at være til Stenhusfest sammen med jer – tak for jeres mange glade og positive ord."

Også elevernes festudvalg - SEF - melder om en supergod aften. Johnny Deluxe fik rigtigt godt gang i dansegulvet, baren kunne følge med ved salg af øl og vand, og der var færre af de kedelige rengøringsopgaver med bræk på toiletterne end tidligere. Da der ikke har været fest i 2 år, bestod SEF mestendels af helt nye og uprøvede medlemmer, men de gjorde det fantastisk og tog enhver udfordring med godt humør :-)

 

Foto: Tobias Schleiss-Andreassen