Stenhus Basketball College glæder sig over nu at kunne offentliggøre fremtidens trænerteam. Matias Camino Lopez tiltræder som Akademitræner for en 2-årig periode og vil, i tæt samarbejde med Team FOG Næstveds trænerteam med Arnel Dedic i spidsen, stå for det sportslige setup og udvikling af vores unge talenter på Stenhus Basketball College.

Matias Camino Lopez har tidligere erfaring fra Dansk basketball, hvor han i flere sæsoner var ass. coach for Hørsholm 79´ers samt sportsdirektør for hele ungdomsprogrammet i Hørsholm Basketballklub. Ved siden af dette har han i flere omgange været ungdomslandsholdstræner. Pt. er han stærkt involveret i den spanske ACB-klub Real Betis Baloncesto, hvor han er ass. træner for U/18 holdet samt head coach for U/15 holdet. Der er med andre ord tale om en træner, der har stor erfaring med at udvikle unge spillere til topniveau.

Team FOG Næstved’s Head coach Arnel Dedic og hans assistent vil ligeledes blive en del af programmet. Arnel Dedic vil være at finde på Stenhus Basketball College en gang om ugen, mens holdets ass. træner også vil fungere som assisterende træner på Stenhus. Team FOG Næstved ser det som en investering i at skabe fremtidens elitespillere dels til eget hold, men i lige så høj grad til andre klubber i Danmark.

Leder af Stenhus Sports College Maja Liep fortæller om træner setup: ”Vi glæder os over at have fået en meget kompetent ungdomstræner i Matias Camino, som vi ser frem til at lave et mega sejt sportsligt produkt sammen med. At vi samtidig kan knytte Team FOG og Arnel Dedic til vores basketball program, ser jeg som en stor gevinst for både Stenhus, Team FOG og ikke mindst vores unge talenter.

Matias Camino vil assistere Arnel Dedic på ligaholdet i Næstved ved 1 til 2 ugentlige træninger pr. uge, hvor enkelte af Stenhus Basketball College elever vil have mulighed for at træne med. Matias Camino ser frem til at komme i gang med arbejdet på Stenhus Basketball College og fortæller således: ”Først vil jeg gerne sige, at jeg er rigtig glad for at komme tilbage til Danmark. Jeg har haft en af mine bedste oplevelser som træner i Danmark, så det er en stor ære at træne et vigtigt basketprogram som Stenhus Basketball College. Jeg tror, vi er heldige med at have Team FOG Næstved på vores side næste sæson, og det vil have en stor indflydelse både på både vores spillere og TFNs udvikling. Jeg ved også, at vi vil skabe det bedste udviklingsprogram i Danmark og kommer til at hjælpe vores spillere og vores klubber med at nå deres mål. Det har altid været og vil altid være mit hovedmål i basketball.”