Hvad gør man lige, når man helt uventet modtager et rejselegat på 10.000 kr? Den situation stod den nyslåede student Ida Birkebæk Okkels pludselig i sidste år i juni!

Ida fortæller: 

"Jeg havde egentligt slet ikke planlagt at tage ud på en helt stor rejse og blev derfor lidt paf over, hvad jeg egentligt lige skulle stille op med det flotte legat. Jeg havde sparet penge sammen til højskole i stedet for en rejse og jeg ville derfor slet ikke være kommet afsted uden! Jeg er derfor også meget taknemmelig for den mulighed jeg fik. Jeg har af flere omgange tænkt over, at Kina ville være en super spændende destination, fordi det er et så relativt lukket land, så da jeg så fandt ud af, at Rikke også havde et ønske om at komme til Kina, så faldt det ligesom bare i hak:) "

Det gjorde det nemlig, og den 2.oktober 2019 kunne de to piger vinke farvel til familie og venner og tage på et 16 dages langt eventyr i en helt anden verden, end den de normalt færdes i.

I "Postkort fra Kina" kan du læse hele Idas beretning om turen og om de mange kontraster og forskelligheder, som hun og veninden Rikke Fredberg Jørgensen oplevede i Kina.

Om rejselegatet

Formålet med Rektor Per Farbøls rejselegat er at give en dygtig og talentfuld elev mulighed for at gennemføre en dannelsesrejse til udlandet. Dannelsesrejsen skal fremme elevens interesse for andre kulturer og engagement i verden udenfor Danmark.

Legatet udgør 10.000 kr. og overrækkes eleven ved dimissionen.

Modtageren af legatet er forpligtet til at skrive et rejsebrev til skolen om sin dannelsesrejse.