Også på Stenhus Gymnasium er forberedelserne til et kommende folketingsvalg i gang, og derfor var der i forbindelse med skolens Demokratifestival torsdag den 25. april indkaldt til  politisk debat med kandidater til det kommende folketingsvalg.

 

De to overordnede emner, som alle 3.g’erne havde stemt om inden mødet, var ’klima’ og ’uddannelse’, men der var selvfølgelig også mulighed for spørgsmål fra salen under debatten. Og spørgelysten var stor; der blev spurgt ind til alt fra kapitalisme til økonomiske konsekvenser ved fravær og atomkraft – og havde man ikke fået svar på sit spørgsmål, havde eleverne mulighed for at tale med politikerne efter debatten.

 

I debatpanelet sad:

Jeppe Jacobsen (O)

Zenia Stampe (B)
Kaare Dybvad (A)
Eva Flyvholm (Ø)
Rasmus Brandstrup (V)
Laura Lindahl (LA)
Sascha Faxe (Å)
Anna Berthelsen (SF)

Tonny Voldby Pedersen (D)

Stine Pilt Olsen (C)

 

Initiativet til Demokratifestivalen og debatten var taget af eleverne i ’Politisk Samling’, som er en frivillig gruppe for elever på Stenhus Gymnasium med interesse for politik, aktivisme, samfund og debat.

 

Demokratifestivallen gav ligeledes mulighed for at afgive sin stemme frem til fredag den 26. april kl. 14 - og her skulle man bare være elev på Stenhus og ikke nødvendigvis over 18 år. Klassen med den højeste stemmeprocent kunne vinde biografbilletter!

 

Resultat af skolevalget

 

Efter afstemningen til skolevalget blev stemmerne talt op og resultatet blev, at Socialdemokratiet stod som klar vinder med 25 % af alle afgivne stemmer. 808 elever stemte, og hele 18 klasser havde en stemmeprocent på 100. Ved den efterfølgende lodtrækning var det 1d, der løb af med biografbilletterne!