Det var elever fra 1f, der fredag den 5. februar fik lov til at spille rollespil i retssalen med dommer ved Retten i Holbæk, Kinna Eidem, som konsulent.

Inden dagens rollespil havde klassen arbejdet med retsvæsenet, retssikkerhed, straf og retspolitik - og havde overværet en rigtig retssag i forbindelse med emnet ”Retssystemet og kriminalitet”.

Det var første gang, at Retten i Holbæk lavede rollespillet og ifølge retspræsident Anette Rahr Codam, vil man meget gerne gentage succesen.

Eleverne blev inddelt i grupper, som hver stod for at forberede og agere rollerne som enten dommer og domsmænd, anklager, forsvarer, tiltalte, forurettede eller de 3 vidner.

Grupperne havde inden retssagen fået udleveret præcise beskrivelser af kun deres egen rolle, og derfor var de øvrige grupper ikke klar over, hvordan eksempelvis vidner præcis ville fremstille sagen.

Efter anklager og forsvarers vidneafhøringer, skulle dommeren og de to domsmænd votere – og nåede altså frem til, at anklagede var skyldig. Den unge mand accepterede dommen – og alle eleverne kunne herefter klogere på vores retssystem vende tilbage til spisefrikvarteret på Stenhus Gymnasium & HF.