Vi er nu i fuld sving med besøg fra Sydafrika. Besøget er del af vores spændende udvekslingsprojekt med Fairmont High School, som ligger tæt på Cape Town. Der er travlhed, sjove oplevelser, og en masse nye indtryk for alle involverede.

De 15 sydafrikanske elever og deres to lærere, bor i øjeblikket hos værtsfamilier af de Stenhuselever, der i oktober sidste år, besøgte Fairmont High. De bliver på forskellig vis involveret i skolegangen på Stenhus og får samtidig et indtryk af Danmark ved ekskursioner med vores elever til f.eks. København, Roskilde og Helsingør. Det er meningen, at en ny gruppe Stenhus-repræsentanter skal bo hos disse Fairmont-elever når vi tager hul på en ny udvekslings-runde næste skoleår.

Fairmont-delegationen kom til Danmark den 30. marts og rejser retur lørdag den 9. april.

Vi har set frem til dette besøg, som betyder at vi har afsluttet et succesfuldt ”pilot-projekt” med en skole fra det land på den anden side af kloden, de omtaler som ”The Rainbow Nation,” og vi kan fra næste år begynde at kalde vores udvekslingsprogram med Fairmont en tradition.

Stenhus-eleverne til dette udvekslingsprogram udvælges efter en ansøgningsproces - så alle har mulighed for at komme i betragtning. Derudover samarbejder skolen med Sydafrika i forbindelse med 2k'sstudietur til Sydafrika samt i forbindelse med Stenhus Badminton College, der flere gange har været på besøg og har tætte forbindelser.

Læs mere om Stenhus Gymnasium & HF's internationale samarbejde med både Sydafrika og Kina.