Er du testet positiv for corona?

Her lidt information om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver testet positiv for COVID-19. Efter en positiv test vil I blive kontaktet af sundhedsmyndighedernes smitteopsporing, som vil fortælle jer om de generelle forholdsregler, når man er testet positiv. Det nedenstående handler primært om, hvordan I skal forholde jer i forhold til jeres skolegang:

1) Gå i selvisolation med det samme.
2) Kontakt de personer du har været i nær kontakt med i 48 timer op til testen blev taget. Orientér dem om, at du er testet positiv. 
3) Skriv til mig i Lectio så hurtigt som muligt. 

Hvis du bliver testet positiv, har du krav på at modtage virtuel undervisning, mens du er hjemme, og du vil ikke få fravær, hvis du deltager i denne undervisning. Hvis de andre elever i klassen også får virtuel undervisning, er det let nok, for så er du med i undervisningen på lige fod med dem. Hvis de andre elever har fremmøde på skolen, må du være med via en klassekammerats Teams-forbindelse. Husk at dette også på forhånd skal aftales med læreren, så han/hun ved, at du er med via Teams, og at du ikke skal registreres som fraværende.

Når du har været testet positiv, har du ret til at blive fritaget fra kravet om, at du skal have taget en negativ coronatest for senest 72 timer siden, når du er i skole. Denne fritagelse gælder fra to uger efter du blev konstateret smittet, til 12 uger efter du blev konstateret smittet. For at kunne få denne fritagelse, skal du kunne dokumentere præcis hvornår du blev testet positiv. Dette kommer i praksis til at betyde, at du skal være hjemme i to uger efter, at du er testet positiv.

Med venlig hilsen

Peter Fink
Vicerektor
Marts 2021

10 corona-forholdsregler på Stenhus

Som vi alle ved, er verden stadig ramt af en coronapandemi, og det betyder, at vi er nødt til at træffe en række forholdsregler på skolen for at sikre, at ingen bliver smittet med COVID-19 på Stenhus. Nedenfor kan I se, hvordan vi har besluttet, at vi i de kommende måneder skal passe på hinanden her på skolen:


1) Alle vasker hænder, når de ankommer til skolen og spritter eller vasker hænder når de skifter lokale, inden de spiser og når de har spist.  

2) Man må kun gå ind på skolen via de officielle indgange og under ingen omstændigheder direkte ind i et klasselokale.

3) Alle holder så vidt muligt mindst to meters afstand til hinanden til alle tider.

4) Alle elever sidder ved tomandsborde sammen med den samme person (en makker som læreren har valgt) på den samme plads hver dag, hvis man er i sit stamlokale. Hvis man ikke er stamlokalet, men i et andet lokale, skal man stadig sidde sammen med en fast makker.

5) Elever skal have så lidt samvær med elever fra andre klasser som muligt.

6) Gruppearbejde skal finde sted i små grupper (enten pararbejde eller i grupper af tre), så der er mulighed for at holde afstand ved et bord.

7) Alle skal holde til højre på skolens gangarealer.

8) Mobiltelefoner skal i undervisningen være slukkede og opbevares i skoletasken.

9) Det tager lang tid at komme ind på skolen, når alle skal vaske hænder, så alle opfordres til at møde i rigtig god tid.

10) Hvis du har symptomer på COVID-19,  skal du hurtigst muligt skrive til Peter (FI) i Lectio og herefter sørge for at blive testet.

Med venlig hilsen

Peter Fink 
Vicerektor
Opdateret april 2021