Corona retningslinjer 

Fra starten af skoleåret 2021-22 gælder følgende:

  • Alle skal vaske hænder, når de møder ind på skolen og i løbet af dagen
  • Man skal blive hjemme, hvis man har symptomer på corona-smitte
  • Man er kun nær kontakt, hvis man bor sammen med en smittet, har været i fysisk kontakt med en smittet eller har været indenfor en meters afstand af en smittet i mere end et kvarter
  • Hvis man er nær kontakt, men er fuldt vaccineret, skal man lade sig teste på fjerde- og sjettedagen for kontakten, men man behøver ikke at gå i isolation.
  • Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle ikke-vaccinerede lader sig teste to gange om ugen.

 

Med venlig hilsen

Peter Fink 
Vicerektor
Opdateret august 2021

 

Er du testet positiv for corona?

Her lidt information om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver testet positiv for COVID-19. Efter en positiv test vil I blive kontaktet af sundhedsmyndighedernes smitteopsporing, som vil fortælle jer om de generelle forholdsregler, når man er testet positiv. Det nedenstående handler primært om, hvordan I skal forholde jer i forhold til jeres skolegang:

1) Gå i selvisolation med det samme.
2) Kontakt de personer du har været i nær kontakt med i 48 timer op til testen blev taget. Orientér dem om, at du er testet positiv. 
3) Skriv til mig i Lectio så hurtigt som muligt. 

Hvis du bliver testet positiv, har du krav på at modtage virtuel undervisning, mens du er hjemme, og du vil ikke få fravær, hvis du deltager i denne undervisning. Hvis de andre elever i klassen også får virtuel undervisning, er det let nok, for så er du med i undervisningen på lige fod med dem. Hvis de andre elever har fremmøde på skolen, må du være med via en klassekammerats Teams-forbindelse. Husk at dette også på forhånd skal aftales med læreren, så han/hun ved, at du er med via Teams, og at du ikke skal registreres som fraværende.

OBS: Hvis du skal deltage i undervisning via Teams, skal det ALTID aftales med vicerektor Peter Fink først.

Når du har været testet positiv, har du ret til at blive fritaget fra kravet om, at du skal have taget en negativ coronatest for senest 72 timer siden, når du er i skole. Denne fritagelse gælder fra to uger efter du blev konstateret smittet, til 12 uger efter du blev konstateret smittet. For at kunne få denne fritagelse, skal du kunne dokumentere præcis hvornår du blev testet positiv. Dette kommer i praksis til at betyde, at du skal være hjemme i to uger efter, at du er testet positiv.

Med venlig hilsen

Peter Fink
Vicerektor
Marts 2021