Kunst på Stenhus Gymnasium

Kunstudvalget på Stenhus Gymnasium, der løbende indkøber kunst til udsmykning af skolens lokaler og gangarealer, har igennem de sidste 5 år indkøbt værker af bl.a. Kirsten Justesen, Mia Nelle Droscher, Ditte Nathalie Both, Camilla West, Ida Kvetny, Jonny Tass og Jan Wessel.

I 2015 indkøbte vi flotte gipsafstøbninger af en række antikke skulpturer. Kopierne af de antikke skulpturer er blevet produceret af elever fra kunstakademiet i København. De pryder nu især området omkring biblioteket på 100-meter-gangen.

Vi har også i de sidste par år været så heldige, at Statens kunstfonds deponeringsordning har udlånt os en række værker af bl.a. Jytte Rex, Peter Carlsen og senest Jytte Høj.

På E-gangen har vi desuden opsat en række elev-arbejder, hvoraf flere er inspireret af de indkøbte værker.

I de seneste år har kunstneren Nikolaj Therkildsen fra DoArt stået for udsmykningen af såvel Auditoriet som opholdsområderne i B- og C-området.

I B-området blev der taget udgangspunkt i filmens verden, da skolens mediefag og biograf har til huset i dette område. I C-området holder de naturvidenskabelige fag til, hvorfor udsmykningen afspejlede dette med motiver fra naturen - lige fra DNA-strenge over frøer og tudser til astronomiske motiver.

Se video om DoArt's udsmykning af C-området.