Kontakt   |   English    |   Udskriv    |   Læs op   |   A-Å   |   Lectio

Du er her: Forside > Undervisning > Talentudvikling : TeamDanmark

Team Danmark

Stenhus Gymnasium & HF er godkendt som Team Danmark Uddannelsespartner. Det betyder at du som eliteidrætsudøver har mulighed for at gennemføre din ungdomsuddannelse som Team Danmark-elev, hvis du har en Team Danmark godkendelse fra dit specialforbund.

Du skal selv søge denne godkendelse via Team Danmarks hjemmeside.

Formålet med Team Danmark-ordningen er, at give unge eliteidrætsudøvere mulighed for at kombinere idræt på et højt og tidskrævende niveau med en ungdomsuddannelse og sikre, at eksamensresultatet svarer til det forventede niveau.

Som Team Danmark-elev har du mulighed for at forlænge din uddannelse med 1 år. Fordelen ved dette er, at du får færre timer og lektier i hverdagen, og dermed mere tid til din idræt. Et 4-årigt STX-forløb eller 3-årigt HF-forløb tilpasses individuelt ud fra valg af studieretning, træningsbelastning o. lign..

Du kan også vælge at være Team Danmark-elev og gennemføre din ungdomsuddannelse på normeret tid. I givet fald vil du have samme rettigheder som de øvrige Team Danmark-elever.
Som Team Danmark gymnasieelev kan du frit vælge mellem alle skolens studieretninger, men du har også mulighed for at vælge at gå i skolens eliteidrætsklasse.

Eliteidrætsklassen følger studieretning 4 med samfundsfag A, matematik B og erhvervsøkonomi C. Klassen vil have friholdt to morgenmoduler om ugen, så der er mulighed for at starte dagen med morgentræning. Eliteidrætsklassen er i første omgang tiltænkt Team Danmark elever og elever der er optaget på Stenhus Sports College. Det er også muligt for eliteidrætselever, der ikke har en Team Danmark godkendelse og som ikke går på Sports College at blive optaget i eliteidrætsklassen. Det kræver dog en særskilt dokumentation for at eleven træner og konkurrerer på et højt sportsligt niveau.

Stenhus Team Danmark- og Sports College koordinator finder i samarbejde med dig den bedst muligt løsning der tilgodeser både din idrætskarriere og din skolegang på Stenhus.

Nedenfor følger en præsentation af nogle af skolens elever på Team Danmark-ordningen.

John Axelsen
Jeg har spillet golf siden jeg var 5 år og har siden 2010 været en del af Dansk Golf Unions talentudvikling. I 2013 blev jeg fast mand på det danske juniorlandshold og i juli 2014 debuterede jeg på herrelandsholdet ved EM i Finland.

Som landsholdsspiller er jeg automatisk en del af Team Danmark, men samtidig er Team Danmarks støtte enormt vigtigt for mig for at få min hverdag til at hænge sammen. Da jeg pga træningslejre og udenlandske turneringer har omkring 40 fraværdsdage årligt er mit samarbejde med Team Danmark og Stenhus Gymnasium uvurderlig.

Målet er at bruge min studentereksamen til at komme til at spille golf på et amerikansk top universitet.


Joakim Brønnum
Jeg startede på Stenhus Gymnasium og HF i august 2013, og er født d. 13 juni 1997.

Jeg bor i Holbæk, hvor jeg startede til konkurrence svømning da jeg var 15 år gammel. Siden 2013 har jeg svømmet på Holbæk svømmeklubs A-hold. Jeg svømmer ca. 9-10 gange om ugen og styrketræner 2-3 gange om ugen. mit favorit disciplin er butterfly, men jeg svømmer også både crawl og medley til nationale mesterskaber.

Jeg har flere gange kvalificeret og deltaget til DM. Mit bedste resultat til et nationalt mesterskab var i sommers til DM på langbane hvor jeg blev 8´er ud af alle juniorene i 100 meter butterfly.

Jeg har også flere gange deltaget i internationale stævner i fx Luxembourg og Berlin. Jeg satser på og træner hårdt for at blive meget bedre end jeg er, så jeg en dag kan komme med til større mesterskaber.

Frederik Lykke Andersen
Jeg startede på Stenhus Gymnasium & HF på en Team Danmark ordning i august 2014. Jeg dyrker sejlsport på eliteplan og er udtaget til Talentholdet under Dansk Sejlunion.

Som sejler skal man træne rigtig meget. Det kæver mange timer både på vandet og på land. For at kunne følge med på et højt niveau deltager jeg i mange stævner og træningsarrangementer rundt omkring i verden – dog mest i Europa. I sommer halvåret træner jeg i hverdagen i Vedbæk sejlklub, og i vinterhalvåret træner jeg i weekenderne dels i Vedbæk, men også andre steder i landet og i udlandet.

Jeg har sejlet siden, jeg var 6 år gammel og har igennem min sejlerkarriere deltaget i nordiske mesterskaber, europamesterskaberne og verdensmesterskaberne. For mig er sejlsport en god måde at kombinere sport, skolegang og gode oplevelser.

Mads Ingemann Ottosen
Jeg er startet i 1. HF på Stenhus Gymnasium & HF august 2014. Jeg er født september 1997.

Bor i Ugerløse, hvor min svømmekarriere som 4 årig startede i friluftsbadet i Ugerløse Svømmeklub.

Jeg har gennem en del år svømmet på 1. holdet i Holbæk Svømmeklub. Jeg svømmer på Holbæks divisionshold på 4. år. Træner ca. 12 gange om ugen. Betragter mig selv som mellem- og langdistancesvømmer. Favoritdisciplinerne er crawl (fri) og butterfly (fly).

Udover at have kvalificeret mig til internationale stævner i Tyskland og Canada, har jeg også gennem flere år kvalificeret mig til Østdanske- og Danske Mesterskaber.

18-11-2015

e-mail til: kontakt@stenhus-gym.dk | SE 29554188 | EAN 5798000558212 | UVM 315014
© Stenhus Gymnasium og HF 2008 | Stenhusvej 20, 4300 Holbæk | tel. 59436465 | Om hjemmesiden