Kontakt   |   English    |   Udskriv    |   Læs op   |   A-Å   |   Lectio

Du er her: Forside > Undervisning > Talentudvikling : TeamDanmark

Team Danmark

På Stenhus Gymnasium & HF har du som eliteidrætsudøver mulighed for at gennemføre din ungdomsuddannelse som Team Danmark-elev, hvis du har en Team Danmark godkendelse fra dit specialforbund.

Formålet med Team Danmark-ordningen er, at give unge eliteidrætsudøvere mulighed for at kombinere idræt på et højt og tidskrævende niveau med en ungdomsuddannelse og sikre, at eksamensresultatet svarer til det forventede niveau.

Som Team Danmark-elev har du mulighed for at forlænge din uddannelse med 1 år. Fordelen ved dette er, at du får færre timer og lektier i hverdagen, og dermed mere tid til din idræt. Et 4-årigt STX-forløb eller 3-årigt HF-forløb tilpasses individuelt ud fra valg af studieretning, træningsbelastning o. lign..

Du kan også vælge at være Team Danmark-elev og gennemføre din ungdomsuddannelse på normeret tid. I givet fald vil du have samme rettigheder som de øvrige Team Danmark-elever.

Team Danmark-koordinator og inspektor Trine Tims, finder i samarbejde med dig den bedst muligt løsning for dit forløb på Stenhus.

Team Danmark-elev på Stenhus Gymnasium & HF

Som Team Danmark-elev på Stenhus Gymnasium & HF får du:

  • Minimum 3 vejledningssamtaler pr. skoleår for at sikre sammenhæng mellem skoleaktiviteter og idrætskalender.
  • Mulighed for supplerende undervisning, når du har Team Danmark-godkendt fravær.
  • Mulighed for at deltage i fysisk morgentræning.
  • Mulighed for at deltage i teorilektioner om ernæring, idrætsskader, idrætspsykologi mm.

Nedenfor følger en præsentation af nogle af skolens elever på Team Danmark-ordningen.

Anders Tang-Holbek
Jeg er 17 år gammel og bor i Holbæk. Jeg går i 3.y (idrætslinjen). Jeg spiller håndbold i Holbæk håndbold Klub. Jeg har spillet håndbold siden jeg var 12 år gammel. I dag spiller jeg for Klubbens U18 hold.

Jeg søgte om at blive Team Danmark elev, fordi DHF krævede det, for at være med til landsholdssamlingerne. Jeg følte også at det ville kunne give mig bedre overblik i hverdagen på Stenhus Gymnasium og HF for at kunne studere samtidig med min håndbold.

På skolen er jeg med på skolehåndboldholdet som var til gymnasium DM sidste år.

John Axelsen
16 år, går i 1ø og bor i Tølløse.

Jeg har spillet golf siden jeg var 5 år og har siden 2010 været en del af Dansk Golf Unions talentudvikling. I 2013 blev jeg fast mand på det danske juniorlandshold og i juli 2014 debuterede jeg på herrelandsholdet ved EM i Finland.

Som landsholdsspiller er jeg automatisk en del af Team Danmark, men samtidig er Team Danmarks støtte enormt vigtigt for mig for at få min hverdag til at hænge sammen. Da jeg pga træningslejre og udenlandske turneringer har omkring 40 fraværdsdage årligt er mit samarbejde med Team Danmark og Stenhus Gymnasium uvurderlig.

Målet er at bruge min studentereksamen til at komme til at spille golf på et amerikansk top universitet.

Kennet Kjelgaard
Jeg er 17 år gammel og til daglig går jeg på HF på Stenhus Gymnasium & HF.

Udover det spiller jeg bordtennis på elite plan. Jeg spiller 1. Division for Roskilde, og så spiller jeg blandt andet 2. Division i Sverige, for en klub der hedder Sölvesborg.

Min rangering i årgang 1996 er pt. at jeg ligger nr. 7 i hele Danmark. Det er blandt andet derfor at jeg har fået min Team Danmark ordning.

Frederik Lykke Andersen
Jeg startede på Stenhus Gymnasium & HF på en Team Danmark ordning i august 2014. Jeg dyrker sejlsport på eliteplan og er udtaget til Talentholdet under Dansk Sejlunion.

Som sejler skal man træne rigtig meget. Det kæver mange timer både på vandet og på land. For at kunne følge med på et højt niveau deltager jeg i mange stævner og træningsarrangementer rundt omkring i verden – dog mest i Europa. I sommer halvåret træner jeg i hverdagen i Vedbæk sejlklub, og i vinterhalvåret træner jeg i weekenderne dels i Vedbæk, men også andre steder i landet og i udlandet.

Jeg har sejlet siden, jeg var 6 år gammel og har igennem min sejlerkarriere deltaget i nordiske mesterskaber, europamesterskaberne og verdensmesterskaberne. For mig er sejlsport en god måde at kombinere sport, skolegang og gode oplevelser.

Mads Ingemann Ottosen
Jeg er startet i 1. HF på Stenhus Gymnasium & HF august 2014. Jeg er født september 1997.

Bor i Ugerløse, hvor min svømmekarriere som 4 årig startede i friluftsbadet i Ugerløse Svømmeklub.

Jeg har gennem en del år svømmet på 1. holdet i Holbæk Svømmeklub. Jeg svømmer på Holbæks divisionshold på 4. år. Træner ca. 12 gange om ugen. Betragter mig selv som mellem- og langdistancesvømmer. Favoritdisciplinerne er crawl (fri) og butterfly (fly).

Udover at have kvalificeret mig til internationale stævner i Tyskland og Canada, har jeg også gennem flere år kvalificeret mig til Østdanske- og Danske Mesterskaber.

14-01-2015

e-mail til: kontakt@stenhus-gym.dk | SE 29554188 | EAN 5798000558212 | UVM 315014
© Stenhus Gymnasium og HF 2008 | Stenhusvej 20, 4300 Holbæk | tel. 59436465 | Om hjemmesiden