Kontakt   |   English    |   Udskriv    |   Læs op   |   A-Å   |   Lectio

Du er her: Forside > Undervisning > Talentudvikling : TeamDanmark

Team Danmark

På Stenhus Gymnasium & HF har du som eliteidrætsudøver mulighed for at gennemføre din ungdomsuddannelse som Team Danmark-elev, hvis du har en Team Danmark godkendelse fra dit specialforbund.

Formålet med Team Danmark-ordningen er, at give unge eliteidrætsudøvere mulighed for at kombinere idræt på et højt og tidskrævende niveau med en ungdomsuddannelse og sikre, at eksamensresultatet svarer til det forventede niveau.

Som Team Danmark-elev har du mulighed for at forlænge din uddannelse med 1 år. Fordelen ved dette er, at du får færre timer og lektier i hverdagen, og dermed mere tid til din idræt. Et 4-årigt STX-forløb eller 3-årigt HF-forløb tilpasses individuelt ud fra valg af studieretning, træningsbelastning o. lign..

Du kan også vælge at være Team Danmark-elev og gennemføre din ungdomsuddannelse på normeret tid. I givet fald vil du have samme rettigheder som de øvrige Team Danmark-elever.

Team Danmark-koordinator og inspektor Trine Tims, finder i samarbejde med dig den bedst muligt løsning for dit forløb på Stenhus.

Team Danmark-elev på Stenhus Gymnasium & HF

Som Team Danmark-elev på Stenhus Gymnasium & HF får du:

  • Minimum 3 vejledningssamtaler pr. skoleår for at sikre sammenhæng mellem skoleaktiviteter og idrætskalender.
  • Mulighed for supplerende undervisning, når du har Team Danmark-godkendt fravær.
  • Mulighed for at deltage i fysisk morgentræning.
  • Mulighed for at deltage i teorilektioner om ernæring, idrætsskader, idrætspsykologi mm.

Nedenfor følger en præsentation af nogle af skolens elever på Team Danmark-ordningen.

Anders Tang-Holbek
Jeg er 17 år gammel og bor i Holbæk. Jeg går i 2.y (idrætslinjen). Jeg spiller håndbold i Holbæk håndbold Klub. Jeg har spillet håndbold siden jeg var 12 år gammel. I dag spiller jeg for Klubbens U18 hold.

Jeg søgte om at blive Team Danmark elev, fordi DHF krævede det, for at være med til landsholdssamlingerne. Jeg følte også at det ville kunne give mig bedre overblik i hverdagen på Stenhus Gymnasium og HF for at kunne studere samtidig med min håndbold.

På skolen er jeg med på skolehåndboldholdet som var til gymnasium DM sidste år.

Josefine Cady
Jeg er 19 år gammel og går i 3.æ på Stenhus.

Jeg er Team Danmark elev under Dansk Ride Forbund. Jeg har 2 heste og rider konkurrencer i ridebanespringning og military. Jeg har redet siden jeg var 3 år gammel og har altid været et konkurrence menneske på stævnepladserne! Jeg har i min gymnasium tid redet 2 x junior DM i ridebanespringning og 2 x hold DM military.

Udover det har jeg redet utallige landsstævner i både ridebanespringning og military, og redet en del internationale stævner i springning. Hesten på billede til højre er den, jeg har deltaget mest med i ridebanespringning, men den blev i sommeren 2013 solgt som lærehest til en pige fra Randers.

Kennet Kjelgaard
Jeg er 17 år gammel og til daglig går jeg på HF på Stenhus Gymnasium & HF.

Udover det spiller jeg bordtennis på elite plan. Jeg spiller 1. Division for Roskilde, og så spiller jeg blandt andet 2. Division i Sverige, for en klub der hedder Sölvesborg.

Min rangering i årgang 1996 er pt. at jeg ligger nr. 7 i hele Danmark. Det er blandt andet derfor at jeg har fået min Team Danmark ordning.

Julie Bendixen
Jeg går i 3.u.

I min fritid fægter jeg på eliteplan, hvor jeg tager til stævner i udlandet.

Jeg faldt for fægtning, fordi sporten er så hurtig, så teknisk, og så koncentrations-krævende og virkelig sjovt. Det er derfor jeg har fægtet de sidste 8 år.

Det at fægte har gjort, at jeg er god til at tilrettelægge min tid, at jeg har en god koncentrationsevne og at jeg er så stædig at jeg kan alt.

29-10-2013

e-mail til: Stenhus Gymnasium & HF | SE 29554188 | EAN 5798000558212 | UVM 315014
© Stenhus Gymnasium og HF 2008 | Stenhusvej 20, 4300 Holbæk | tel. 59436465 | Om hjemmesiden