Kontakt   |   English    |   Udskriv    |   Læs op   |   A-Å   |   Lectio

Du er her: Forside > Undervisning

Undervisning

Du kan vælge den 3-årige gymnasieuddannelse STX eller den 2 årige HF-uddannelse.

Se mere om optagelse, gymnasie- eller HF-uddannelsen, eller vores studieretninger for 2015/18.

Sports College & Drama College
Stenhus Gymnasium & HF tilbyder desuden Basketball College, Badminton College, Fodbold College for piger samt Håndbold College for piger, hvor du kan forene en ungdomsuddannelse med træning på højt niveau. Læs mere om Sports College-mulighederne og vær opmærksom på, at der er et særligt ansøgningsskema med ansøgningsfrist 1. februar 2016.

Er du vild med at spille teater er vores Drama College måske noget for dig? Drama College samarbejder tæt med Holbæk Teater og Teatret Fair Play. Læs her mere om Drama College.

Tag en international uddannelse?
Stenhus Gymnasium & HF glæder sig over muligheden for at tilbyde en international uddannelse fra og med august 2016. Skolen har sammen med en række samarbejdspartnere igennem flere år arbejdet på at på den prestigefyldte IB uddannelse (International Baccalaureate Diploma Programme) til byen, og derfor udbyder vi for første gang Pre-IB i skoleåret 2016-17.

Muligheden for at kunne udbyde IB Diploma Programme kom inden for rækkevidde med beslutningen om at udvide antallet af IB-skoler i landet, og i januar 2015 blev det officielt, at Stenhus Gymnasium & HF får én af de eftertragtede licenser.

Fra august 2016 drejer det sig i første omgang om Pre-IB, som er et 1-årigt adgangskursus, der giver adgang til det 2-årige IB Diploma Programme.

IB Diploma Programme skal ses som et alternativ til den danske studentereksamen og er for både udenlandske og danske unge, som ser muligheder i et internationalt fremtidsperspektiv. Det være sig uddannelsesmæssigt og karrieremæssigt. IB-uddannelsen giver direkte adgang til universiteter over hele verden.

Trivsel
Uanset valg af uddannelse gælder det, at tryghed og udvikling skabes for den enkelte gennem gensidig respekt, engagement og en god omgangstone. Det giver god grobund for fællesskab og venskaber - og for læring.

Undervisningen
I fagene vil du arbejde med en grundlæggende forståelse af naturvidenskab, humanvidenskab og samfundsvidenskab og ikke mindst samspillet mellem de tre.

Fagene er opdelt i A-B-C niveau og dit valg af studieretning og valgfag afgør, på hvilket niveau du tager det enkelte fag.

Alle elever har idræt og et kunstnerisk fag.

Studieture og ekskursioner
Alle elever kommer på ekskursioner og evt. en studierejse til udlandet. Disse ud-af-huset-arrangementer giver faglig fordybelse på en anderledes måde, og styrker sammenholdet i klassen.

Studieplaner
Det er muligt at se hver enkelt klasses studieplaner via skolens administrative system Lectio. Fra forsiden i lectio vælges klasse - herefter vælges den pågældende klasse, og endelig vælges punktet STUDIEPLAN. Studieplanerne er offentlige og kan ses uden login.

Hvad kan jeg blive?
Det er jo altid rart at vide, hvad man kan bruge uddannelsen til! På Adgangskortet kan du se, hvilke fag og hvilket niveau i fagene, du skal have for at kunne blive optaget på forskellige uddannelser. Start med at vælge STX eller HF og vælg derefter, hvilket niveau, du afslutter fagene på.

Lovgrundlag STX
Her finder du Lovbekendtgørelsen om uddannelse til studentereksamen, også kaldet Gymnasieloven, og gymnasiebekendtgørelsen med blandt andet kravene for hvert enkelt fag.

Lovgrundlag HF
Her finder du Lovbekendtgørelsen om HF også kaldet HF-loven, og HF-bekendtgørelsen med blandt andet kravene for hvert enkelt fag.

09-09-2015

e-mail til: kontakt@stenhus-gym.dk | SE 29554188 | EAN 5798000558212 | UVM 315014
© Stenhus Gymnasium og HF 2008 | Stenhusvej 20, 4300 Holbæk | tel. 59436465 | Om hjemmesiden