Kontakt   |   English    |   Udskriv    |   Læs op   |   A-Å   |   Lectio

Du er her: Forside > Undervisning > Basket College: Trænerne

Trænerne

Trine Tims og Jesper Sørensen står som trænere i spidsen for Stenhus Basketball College.

Trine Tims

Trine Tims har i perioden november 2007 til december 2009 stået i spidsen for damelandsholdet i basketball.

Tidligere har hun fungeret som spillende træner i bl.a. Hørsholm og Holbæk og hun har bl.a. arbejdet med ungdomselite-basketball som træner på Sanda Basketgymnasium i Sverige og som træner for Hørsholms ynglingedamer, der i 1996 vandt både DM og pokalturneringen.

Trine har endvidere været ungdomstræner i Værløse, Falcon og Holbæk og trænet alle typer ungdomshold fra mini til ynglingeherre.

Trine Tims
Trine Tims

I sin karriere som spiller var Trine Tims selv fast bestanddel af damelandsholdets starting five i perioden 1984-94. Hun har spillet professionel i Sverige og Frankrig hvor højdepunktet var at nå til Euroleague kvartfinale med franske USVO i 1997. Samme år vandt USVO også den franske pokalturnering og fik sølvmedaljer i kampen om det franske mesterskab.

Trine har endvidere spillet for et stort antal danske klubber og har bl.a. vundet det danske mesterskab med Falcon og Hørsholm i henholdsvis 1991 og 1996.

Trine er uddannet cand. Scient. i idræt og fransk ved Københavns Universitet og har undervist på Stenhus gymnasium siden august 1997, og har i perioden 1995-1998 været tilknyttet Institut for Idræt ved Københavns Universitet som underviser i basketball.

Sommeren 2011 påbegyndte Trine FIBAs 3-årige elitetræneruddannelse FECC, som er særligt rettet mod eliteungdomsarbejde og talentudvikling.

Trine Tims


Jesper Sørensen

Jesper Sørensens lange karriere som point guard på højeste niveau i Danmark, indeholdt 48 A-landskampe, to danske mesterskaber, fire pokaltitler samt en masse kampe i de europæiske klubturneringer for hhv. BF København og Magic Great Danes.

Jesper spillede desuden to år på Island for KR Reykjavik med et mesterskab og en pokaltitel som de største triumfer.

Jesper Sørensen
Jesper Sørensen

En knæoperation betød, at Jesper i 2006 måtte skifte basketballskoene ud med et taktikbræt og rykke om på den anden side af sidelinjen. I debutsæsonen som coach opnåede han at vinde DM-bronzemedaljer med BK Amagers herrer, efter at have været ude i syv dramatiske semifinaler med Svendborg Rabbits.

Året efter blandede Amager sig igen i toppen af Canal Digital ligaen uden dog at opnå medaljer. Succesen i sæsonens første halvdel bevirkede, at Jesper kunne føje titlen All-star coach til cv’et.

I 2010 blev Jesper ansat som assisterende træner for det danske herrelandshold.

Jesper er uddannet cand.scient. i matematik og idræt fra Københavns Universitet og har desuden undervist i basketball på Institut for Idræt på Københavns Universitet de seneste tre år.

Jesper Sørensen


Mattias Sønnichsen

Siden sit ophold på Oure Idrætsefterskoles Basketballlinje i 2002/03 har Mattias været draget af eliteidræt og talentudvikling, særligt den psykologiske del af spillet.

Efter en begivenhedsrig spillerkarriere med Svendborg Rabbits, som resulterede i flere finaledeltagelser, drejede Mattias’ karrierevej sig mod trænergerningen.

 

På Stenhus Sports College er Mattias’ ansvarsområder at sikre, at hver spiller udvikler redskaber til håndtering af målsætning, motivation, spændingsniveau, teamwork og præstation. Desuden skal spillerne udvikle strategier, som gør dem i stand til at håndtere en dagligdag med eliteidræt, skole og ungdomsliv på den mest optimale måde, så de kan præstere på højest mulige niveau hele vejen rundt.

Mattias studerer i det daglige en Kandidatgrad i Idræt og Sundhed (Syddansk Universitet, Odense) og Psykologi (Københavns Universitet) og bor i Lyngby med sin kæreste Katrine og datter Vibe.

Sportslige meritter:
- Assistenttræner Værløse Basketballklub, Udviklingstrup U18 (2x pokalguld, 1x DM guld, samt deltagelse i Junior Euroleague) 2011-2012
- Landstræner: Head Coach U14 Herre Øst (1x vinder, 1x tredjeplads ved Copenhagen Invitational)
- Assistenttræner, Svendborg Rabbits, Basketligaen (1x DM guld, 1x DM sølv), 2010-2011
- Basketballspiller, Svendborg Rabbits, Basketligaen (3x DM sølv, 1x pokalguld), 2006-2009

 

Desuden er tilknyttet Evan Thompson fra New York, hvor han spillede college basketball for Middlebury College i NCAA DIII. Han afsluttede sine studier i USA i 2007 og har siden levet af
at spille basketball som professionel. Dels i Holbæk og dels i Basketligaen for Værløse.

Ivana Kostic er født og opvokset i Serbien, hun har siden 2008 opholdt sig i Danmark og været assistent coach på diverse ungdomslandshold. Ivana har ansvar for en del af den individuelle tekniske træning.

Fysisk træner er Mikkel Danielsen, cand. scient i idræt.

17-11-2015

e-mail til: kontakt@stenhus-gym.dk | SE 29554188 | EAN 5798000558212 | UVM 315014
© Stenhus Gymnasium og HF 2008 | Stenhusvej 20, 4300 Holbæk | tel. 59436465 | Om hjemmesiden